| Blokersi-FIlm | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
szymszon BeatMaker
Liczba postów : 126 Punkty : 626 Pomógł : 1 Join date : 16/01/2010 Age : 34 Skąd : Kraków
| Temat: Blokersi-FIlm Nie Cze 13, 2010 10:16 am | |
| Co sądzicie na temat tego filmu?. Wg. mnie jest to świetny dokument, z resztą...nigdy czegoś tak prawdziwego nie widziałem. Przyznam szczerze że nawet na nim ryczałem :p. | |
|
| |
MichaLaK Moje Bity Bujają
Liczba postów : 211 Punkty : 879 Pomógł : 15 Join date : 29/09/2009
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Nie Cze 13, 2010 11:59 am | |
| W tej chwili nie jest to dobry przykład kultury hip-hopowej moim zdaniem.. Sama nazwa już niszczy hh. Blokersi jak wiadomo kojarzą się z zadymami, dresami i biedą intelektualną.. a hh taki nie jest. | |
|
| |
szymszon BeatMaker
Liczba postów : 126 Punkty : 626 Pomógł : 1 Join date : 16/01/2010 Age : 34 Skąd : Kraków
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Nie Cze 13, 2010 1:30 pm | |
| Hip hop właśnie wywodzi się z biedy i tam jest taka ukazana. Sam Peja krytykuje tam ludzi którzy się stoczyli, tzn. nie tyle krytykuje, co pokazuje że źle robią. Nie ma na filmie przemocy, a samą przemoc raperzy z filmu krytykują. Pokazują że hip hop to nie jest zło. Hip hop to opisywanie rzeczywistości. Z resztą...film bardzo dał mi do zrozumienia, że dziś 90 procent raperów to już nie to samo... Jakieś chuje vnmy i inne gwiazdki. Co prawda, zawsze wszystko się zmienia. Jednak wolałem ich kiedyś. Wszystkich. Zarówno Eldoke, Ostrego, czy Peje. Chyba nie oglądałeś tego filmu skoro mówisz "Blokersi jak wiadomo kojarzą się z zadymami, dresami i biedą intelektualną.". Tam nic takiego nie ma. A Tytuł nie zawsze trzeba interpretować dosłownie . Film nie ma nic wspólnego z "zadymami, dresami i biedą intelektualną". Właśnie kupuję płytę z soundtrackami do filmu. Stary Fenomen...też go brakuje. Nie ma już tak dobrego rapu jak kiedyś, bynajmniej wg. mnie. | |
|
| |
MichaLaK Moje Bity Bujają
Liczba postów : 211 Punkty : 879 Pomógł : 15 Join date : 29/09/2009
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Nie Cze 13, 2010 3:04 pm | |
| Film oglądałem po kilka razy I do dziś się nim jaram.. mówię tylko co myślę.. Ten tytuł przedstawia hh jako dresów i zadymiarzy(Przez co ludzie po obejrzeniu takiego filmu traktują z góry źle hip-hopowców, jako ludzi z nizin społecznych). Mówisz że Peja krytykował tam ludzi którzy się stoczyli.. a ostatnio sam się wjebał w niezłe gówno.. Tak ogółem do Tej trójki, Ostry, Eldo, Peja to też myślę że kiedyś fajne kawałki robili i zresztą do tej pory robią takie. HH się zmienił.. Tak samo jak Świat i Polska się zmieniają. | |
|
| |
szymszon BeatMaker
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Nie Cze 13, 2010 3:10 pm | |
| Fakt. Peja skurwił się, też fakt, ale wtedy go lubiałem. Ja jednak inaczej interpretuję film, jako ludzi którzy na prawdę czegoś chcą i walczą o dobro. | |
|
| |
A.D.I. Ziomek
Liczba postów : 52 Punkty : 451 Pomógł : 3 Join date : 03/04/2010 Age : 32 Skąd : Szczytno Program : FL Studio 9
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Nie Cze 13, 2010 10:14 pm | |
| Noo kiedys moim zdaniem byl inny hiphop jako kultura dzis troche sie zmienia a co do Ostrego to do tej pory jaram sie płytka Tabasko:D Film ogolnie bardzo fajny jak dlamnie pokazuje jakie jest zycie jaka jest kultura hip hop | |
|
| |
Bauczuk Starter
Liczba postów : 24 Punkty : 76 Pomógł : 1 Join date : 24/02/2010 Age : 28 Skąd : Szczecin Program : FL Studio 9 XXL Producer Edition
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Nie Cze 13, 2010 10:19 pm | |
| Tutaj w 100 procentach popieram A.D.I'ego Ja dalej jaram się Eldo bo jego teksty mają przesłanie , chociaż czasem wole posłuchać sobie jakiś imprezowych kawałków Np. Tede - Drin za drinem ;] | |
|
| |
szymszon BeatMaker
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Pon Cze 14, 2010 4:43 pm | |
| Ja wole starego Eldo i Ostrego, ale fak faktem, dalej są dobrzy, dalej ich sam lubię | |
|
| |
Szejk Starter
Liczba postów : 19 Punkty : 174 Pomógł : 2 Join date : 14/03/2010 Age : 29 Skąd : Lublin Program : FL STUDIO 9
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Pon Cze 14, 2010 6:00 pm | |
| 'sokiści strzelali do nas z ostrej amunicji bo tylko takom oni majom' dobry film, pokazuje w sumie o co chodzi w hh tylko 'ludzie przed kamerą udają' 5! | |
|
| |
szymszon BeatMaker
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Pon Cze 14, 2010 8:44 pm | |
| "ludzie przed kamerą udają", chyba nie chodzi Ci o tych sprzed kamery "blokersów"?. Oni zdaje mi się są prawdziwi, tzn Ci co się wypowiadają. | |
|
| |
Szejk Starter
Liczba postów : 19 Punkty : 174 Pomógł : 2 Join date : 14/03/2010 Age : 29 Skąd : Lublin Program : FL STUDIO 9
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Pon Cze 14, 2010 9:03 pm | |
| nie wiem dlaczego, ale jak oglądałem ten film to wydawał mi sie troche naciągany. | |
|
| |
szymszon BeatMaker
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Wto Cze 15, 2010 4:28 pm | |
| Mi nie, no ale każdy interpretuje inaczej :p. Bohaterowie po prostu dziś bardzo się zmienili. Przynajmniej nie którzy. | |
|
| |
Nowy Ziomek
Liczba postów : 95 Punkty : 608 Pomógł : 9 Join date : 13/03/2010 Program : FL Studio 9
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Wto Cze 15, 2010 4:43 pm | |
| No Peja na przykład nieźle przytył | |
|
| |
szymszon BeatMaker
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Wto Cze 15, 2010 5:31 pm | |
| | |
|
| |
KBK Ziomek
Liczba postów : 71 Punkty : 404 Pomógł : 10 Join date : 17/03/2010 Age : 32 Skąd : Strzyżów(PODKARPACIE) Program : http://myspace.com/kbkbeatz
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Sro Cze 16, 2010 10:31 pm | |
| Panowie mowicie o hip-hopie ze kiedys byl dobry, lepszy. a co stoi na przeszkodzie takim go wlasnie nadal czynic. nie ma co poddawac sie powszechnym trendom tylko trzeb robic to jak sie czuje. dawniej uwazano nas - hip-hopowcow/raperow za margines spoleczny ktorzy pija tanie wino, robia zadymy i maluja wrzuty jakies [cenzura] na pociagach i murach a teraz?? teraz jestesmy w oczach niektorych a raczej wikszosci ludzmi ktorzy robia muzykie dla szpanu, ze nawijamy o dziwkach i koksie choc wiekszosc z tych mlodszych gwiazdek nie wie nawet jak burdel wyglada. IMO trzeba nadal pokazywac ze hip-hop jest dobry i ze to co robimy ma sens, ma jakies przeslanie. wiadomo nie kazdy z nas bedzie nawijal o biedzie bo przeciez nie o to chodzi, ale mozna z hip-hopu czynic nadal cos pozytywnego. co do samych "blokersow" oczywiscie jaram sie tym filmem, nie jest wcale naciagany. pokazuje jak bylo naprawde i wcale po swoich wypowiedziach nie mozna powiedziec ze raperzy tam wystepujacy mieli jakies ubytki intelektualne. jesli chodzi o inne filmy to dla mnie najbardziej oczekiwany bedzie film na podstawie ksiazki "przewodnik krytyki politycznej: paktofonika" ale kiedy sie na niego doczekamy?? a jeszcze jeden film dokumentalny ktory moge z czystym sumieniem polecic i ktory pokazuje prawdziwa historie powstania hip-hopu na swiecie jest film "scratch". no to tyle ode mnie w tym temaci e | |
|
| |
szymszon BeatMaker
| Temat: Re: Blokersi-FIlm Czw Cze 17, 2010 4:32 pm | |
| A no zgadzam się w sumie całkowicie z Kbk. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Blokersi-FIlm | |
| |
|
| |
| Blokersi-FIlm | |
|