| Jaki to styl bitów? | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Wyrwi
Liczba postów : 5 Punkty : 15 Pomógł : 0 Join date : 20/01/2011
| Temat: Jaki to styl bitów? Pią Sty 21, 2011 4:16 pm | |
| Witam mam pytanie. Jaki styl bitów jest w takich kawalkach jak, np Nas - Nas is like, Eldo- Medrcy z Kosmosu, Eldo - Tylko slowo, Pezet - Rap robie, wogole bity Noona, bo on duzo takich ma, WENA - Salutuj, WENA - Ostatni Prawdziwy, Malpa - Pamietaj kto, VNM&Smarki&WENA - Smiertelna kombinacja albo wiele bitow Returnersow, bo oni tez duzo takich robia.
Strasznie jaram sie tego typu bitami, wydaja mi sie podobne w stylu te co wymienilem i takich bitow szukam, a nie wiem jak szukac bo nie wiem jak ten styl nazwac. Ogolnie na str, gdzie daja za free bity typu shadowville, wogole takiego typu bitow nie spotkalem, nie wiem czemu. Z gory dzieki za pomoc. | |
|
| |
M.Romański Starter
Liczba postów : 22 Punkty : 131 Pomógł : 2 Join date : 01/07/2010 Age : 34 Skąd : Wschowa Program : FL Studio 9,Virtual DJ,Audacity
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Pią Sty 21, 2011 4:19 pm | |
| Trueschool | |
|
| |
Wyrwi
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Pią Sty 21, 2011 4:27 pm | |
| Kolega mi mowil ze to Oldschool jest ale na str z free bitami w kategorii oldschool sa inne bity, a Trueschool wogole nie ma. | |
|
| |
M.Romański Starter
Liczba postów : 22 Punkty : 131 Pomógł : 2 Join date : 01/07/2010 Age : 34 Skąd : Wschowa Program : FL Studio 9,Virtual DJ,Audacity
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Pią Sty 21, 2011 4:29 pm | |
| Oldschool to coś co było,bity i płyty które jakby zaczęły ten cały boom.Trueschool to coś co powstaje teraz w nawiązaniu stylem do klasyki czyt.Oldschool'u. | |
|
| |
Duch BeatMaker
Liczba postów : 116 Punkty : 450 Pomógł : 10 Join date : 16/07/2010 Skąd : Sosnowiec Program : FLS 9, CEP 2
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Pią Sty 21, 2011 4:52 pm | |
| Zdecydowanie oldschool. Za to raperzy truskulowi. | |
|
| |
M.Romański Starter
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Pią Sty 21, 2011 8:54 pm | |
| A jaka jest różnica między "oldschookowymi" bitami wyprodukowanymi załóżmy w 2010,a raperami "trueschoolowymi" którzy są na scenie od np.2005? | |
|
| |
Duch BeatMaker
Liczba postów : 116 Punkty : 450 Pomógł : 10 Join date : 16/07/2010 Skąd : Sosnowiec Program : FLS 9, CEP 2
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Pią Sty 21, 2011 9:10 pm | |
| tego bym nie rozpatrywał w kategori różnica. Bity są old a raperzy true i tyle. | |
|
| |
Wyrwi
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Pią Sty 21, 2011 11:53 pm | |
| kurde takich bitow nie da sie znalesc za free, trzeba by na zamowienie. w nich jest taki charakterystyczny element, fajny sampel w 1 petli, w nastepnej ten sam sampel tylko np nizej i w 3 ten sampel tak samo jak 1 albo moze jeszcze inaczej i jeszcze np fajnie wydluzony i czasem miedzy samplami, jest minimalna przerwa na ktora pada werbel, to nadaje takiej dynamiki, ktora mnie rozwala, ale za nic nie moge znalesc takich bitow, chyba ze juz w jakis innych kawalkach. idealnym przykladem jest Nas is like, a z pl to chyba Eldo - Tylko slowo | |
|
| |
M.Romański Starter
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Sob Sty 22, 2011 12:07 am | |
| Bit do "Nas Is Like" zrobił DJ Premier,poszukaj jego instrumentali,gwarantuję Ci,że znajdziesz coś dla siebie. | |
|
| |
Wyrwi
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Nie Sty 23, 2011 9:26 pm | |
| Nie znalazlem takich bitow. Oczywiscie od Premiera kilka znalazlem, np Boom Royce'a, ale nie chce brac jakis mega rozpoznawalnych bitow. Przypomnialem sobie, ze w tym stylu jest tez Friko Grammatika i Mialem to rzucic Malpy. Dla takich bitow powinni wymyslec osobny styl, bo wiele old schoolowych bitow brzmi zupelnie inaczej. https://musicbreeze.com/portal/user/beats/870 tutaj znalazlem takie bity, koles wszystkie ma w tym stylu. Nie znacie naprawde zadnej str gdzie moglbym znalesc takie bity za free? Nie bede kupowal bitow dopoki nie wiem czy potrafie rapowac, a chce od poczatku nawijac na takich bitach, ktora mnie jaraja. | |
|
| |
MichaLaK Moje Bity Bujają
Liczba postów : 211 Punkty : 879 Pomógł : 15 Join date : 29/09/2009
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Nie Sty 23, 2011 10:45 pm | |
| przykro mi.. za darmo nikt nic nie daje, a tym bardziej początkującym. Musisz nagrywać na kradzionych chyba że będziesz miał trochę szczęścia. Pozdr. | |
|
| |
Zurek
Liczba postów : 9 Punkty : 62 Pomógł : 0 Join date : 23/01/2011 Age : 29 Skąd : z Polski ;D Program : Reason 5
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? Nie Sty 23, 2011 11:16 pm | |
| Nas-Nas is like kojarzy mi się z nowo jorskim oldskoolem dużo skretchy spokojny bit itp nie wiem dokładnie jak ten styl się nazywa | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Jaki to styl bitów? | |
| |
|
| |
| Jaki to styl bitów? | |
|